Bezoek het bospark en het paleis van de Serra do Buçaco

Het bospark van Buçaco, 105 hectare groot met een diameter van 5 km, is in 1943 geclassificeerd als Nationaal Monument van Portugal. Het park wordt algemeen geroemd door botanisten uit heel Europa.

Er zijn meer dan 700 verschillende soorten bomen te bewonderen, die hun herkomst uit heel de wereld hebben. Op de verschillende wandelpaden waant u zich in landen buiten Europa. Als u bijvoorbeeld wandelt door de Vale de Fetos, ziet u meters hoge varens op stam.

Het paleis van Buçaco

Van het oorspronkelijke klooster dat hier in de 16e eeuw gebouwd is, kan men tegenwoordig slechts nog de kloostergangen, de kapel en een paar monnikencellen bezoeken, omdat in de 19e eeuw op de plaats van het klooster een paleis werd gebouwd.

Het paleis, in de Neo-Manuelaanse stijl, was in 1907 afgebouwd, maar lang heeft de koninklijke familie er niet van kunnen genieten, omdat in 1910 de Portugeese Republiek werd uitgeroepen.

Sinds 1917 was het paleis van Buçaco, één van de meest toonaangevende en luxueuze hotels ter wereld. De laatste 10 jaar heeft het hotel echter iets van zijn glorie verloren, echter de architectonische schoonheid van de buitengevels van het oorspronkelijke klooster blijven van onschatbare waarde.

Het restaurant

Het paleis van Buçaco beschikt over een goed restaurant, met speciale wijnen en het is sterk aan te bevelen te eten op het balkon van het restaurant, met uitzicht over de exotische tuinen.

U hoeft geen gast van hotel te zijn om hier te eten en de prijs is redelijk.

Wandelingen en bezienswaardigheden

U kunt wandelen vanaf het paleis naar beneden, via de Fonte Fria, een trappartij met 144 treden met in het midden de loop van de waterbron met dezelfde naam. Loopt u verder dan komt u uit in de Vale de Fetos, met zijn metershoge varens op stam.

Ook kunt u naar boven lopen, naar het uitkijkpunt Cruz Alta. U loopt dan ongeveer 3 km over de Via Sacra en komt langs 20 kapelletjes met beelden van de kruisiging van Jezus Cristus. Boven op de Cruz Alta aangekomen, kan men de totale schoonheid van de Serra do Bussaco goed bewonderen.

Vanuit Quinta da Palmeira – Country House Retreat & Spa is het bospark en het paleis van Buçaço  binnen 45 minuten per auto te bereiken.

https://www.visitportugal.com/en/NR/exeres/03EDC3F6-9D39-4308-83D7-E6986C2369E0

Open chat
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?