Coja, de prinses van de Rio Alva

Bezoek Coja, de prinses van de Rio Alva, een gezellig en klein historische dorpje in de buurt van de rivier de Alva.

Verschillende stadjes in de Serra do Açor zijn erg leuk om te bezoeken, maar Côja is toch wel het meest bijzonder en terecht wordt het wel de Prinses van de rivier de Alva genoemd: haar mooie kerken, kapellen en rivierstrandjes maken het tot een romantisch geheel op de oever van de rivier de Alva.

Er zijn mensen die zeggen dat in Coja alles goed is, zo niet alles: de lucht, het water, het eten, de mensen en de landschappen. Poëtisch gesproken kunt u niet veel meer vragen.

De rivier de Alva stroomt weelderig door dit prachtige authentieke Portugees dorpje. Verder is er een gezellig dorpsplein met veel terrasjes waar je ’s morgens in alle rust kunt genieten van een kopje espresso. Wat lekkers haal je bij één van de vele bakkerijtjes. Op het dorpsplein, onder de platanen is het aangenaam verpozen. In de zomer zijn er tijdens alle weekenden activiteiten gepland van braderies, ambachtelijke feesten, fado concerten, en zelfs een ambachtelijk bierfeest.

De geschiedenis van het dorp

Het is een van de oudste steden van Portugal, met een verleden vol verhalen en ervaringen, waar nog enkele sporen van Arabische en Romeinse bezettingen zichtbaar zijn, mensen die zich in het gebied vestigden op zoek naar metalen, zoals lood en goud.

Door zijn enorme geschiedenis, omgeving en gemeenschap, zal het ervaren van dit dorp zeker een unieke ervaring zijn!

De toegangsdeuren tot de Serra do Açor

Het dorp staat bekend als “A Princesa do Alva”, misschien omdat het aan beide oevers van de rivier de Alva ligt en vanwege de dualiteit die bestaat tussen het water en het dorp. Verder staat het ook bekend als de toegangspoort tot de prachtige Serra do Açor, de grootste leisteenberg van het land, waar de betoverende plaatsen Mata da Margaraça en Fraga da Pena te vinden zijn, het historische dorp Piódão, de leisteendorpen en andere verborgen schatten wachten om gevonden te worden.

Dit is écht Portugal, rust en natuur, weg van het massatoerisme en dichtbij vele mooie bezienswaardigheden!

Vanuit Quinta da Palmeira – Country House Retreat & Spa is Coja per auto binnen 5 tot maximaal 10 minuten te bereiken over nationale slingerende bergwegen.

Open chat
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?