Foz d´Égua

Bezoek het heiligdom van Foz d´Égua, een verloren dorp te midden van een nagenoeg ongerepte natuur.

Het is gelegen op slechts 2,5 kilometer van het geliefde historische dorp Piódão en is bereikbaar vanaf Piódão via een goed aangegeven wandelpad. Je kunt vanuit Piódão ook met de auto naar Foz d´Égua, reistijd ongeveer 10 minuten. De route gaat over schitterende bergweggetjes, goed geasfalteerd maar soms wel wat smal en met hier en daar ook scherpe bochten. Echter de vergezichten zijn adembenemend mooi.

Bij Foz d´Égua ligt een bijzonder rivierstrandje, praia fluvial, gelegen in een kleine vallei helemaal omgeven door bergen.

Tegen één van die bergwanden loopt een fantastische wandelroute van 20 minuten, bergopwaarts naar een kleine kapel. Er is een hangbrug, een brug helemaal opgebouwd uit lokale stenen en er is een nis met een muurschildering. Onderweg kom je nog veel meer fraaie, bijzondere en onverwachte dingen tegen. Het geheel is in tientallen jaren tijd aangelegd door de eigenaar van dit gebied. Een man die op internet wel de Portugese Indiana Jones wordt genoemd. Hij bouwt bruggetjes, paadjes, een sanctuarium en een kapel inclusief heiligenbeeld. Je kijkt er je ogen uit!

In de rivier kun je heerlijk zwemmen. ’s Zomers zijn de schotten van de dam gesloten waardoor het water langzaam doorstroomt maar toch diep genoeg om te zwemmen. Het water is wel behoorlijk koud maar dat kan ook niet anders. Het is immers smeltwater dat uit de hogere gebieden afgevoerd wordt: koud maar kraakhelder.

Vanuit Quinta da Palmeira – Country House Retreat & Spa is Foz d´Égua via een prachtig, slingerende bergroute binnen 30 minuten te bereiken.

http://aldeiasdoxisto.pt/en/regional-organization/a%C3%A7or-mountain

Open chat
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?