Mooiste plekken Portugal

De mooiste plekken in Portugal zijn met geen pen te beschrijven. Dit land heeft indrukwekkende stadjes en dorpjes, fascinerende bezienswaardigheden en een prachtige natuur. Het is niet eenvoudig om de schoonheid van de mooiste plekken in Portugal te omschrijven. Deze plekken moet je eigenlijk gewoon ervaren! Natuurlijk staan Lissabon, Porto en de Algarve echt wel op de lijst van plekken die je gewoon gezien moet hebben, maar er zijn meer mooie plekken in Portugal die je niet wilt missen. Wij stellen er 3 aan je voor.

Het sfeervolle stadje Sintra

In Portugal zijn indrukwekkende grote steden te vinden waar je gewoon echt eens een terrasje zou moeten pakken of waar je eens de winkelstraten zou moeten bezoeken. Toch zijn er zeker ook kleinere stadjes die het bezoeken meer dan waard zijn. Eén van deze stadjes is Sintra, gelegen in de regio Costa de Lisboa. Hier kun je een bezoek brengen aan unieke kastelen, weelderige tuinen en luxe paleizen. Ben je in Sintra? Vergeet dan zeker niet een bezoek te brengen aan Palácio Nacional da Pena, het nationale paleis.

Nationaal Park Peneda-Gerês

Ben je een groot liefhebber van de natuur en zoek je naar de mooiste plekken in Portugal om van veel groen te genieten? Dan is een bezoek aan Nationaal Park Peneda-Gerês zeker aan te raden. Met 700 vierkante kilometer is dit het grootste natuurpark van het land. Je vindt dit prachtige park tegen de grens met Spanje, in het noordwesten van Portugal. Hier kom je niet alleen bergdorpjes, watervallen, beboste dalen, bergmeren, stuwmeren en granieten bergketens tegen, maar onder meer ook arenden, adelaars, reeën, wolven en wilde katten.

De eeuwenoude regio Alentejo

Alentejo is een prachtige regio die plaats biedt aan veel van de mooiste plekken van Portugal. Je komt hier rustige strandjes tegen langs de ongerepte kustlijn en je kunt urenlange wandeltochten maken over de oude visserspaadjes. De eeuwenoude regio laat vooral ook veel stukjes geschiedenis zien, zoals kerken, menhirs en kastelen die honderden jaren oud zijn. Als je toch in deze regio bent, breng dan zeker ook een bezoek aan de stad Évora, de grootste stad van de regio. Hier kun je onder meer de bottenkapel Capela dos Ossos, de kathedraal Sé en de indrukwekkende Romeinse tempel bewonderen.

Open chat
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?