Skiën in de winter in de Serra da Estrela op een hoogte van bijna 2000 meter

Skiën in Portugal? Wie denkt dat Portugal alleen geschikt is voor de zomer, heeft het mis. Naast strand en zee zijn er ook besneeuwde bergtoppen met hele mooie afdalingen. Gaat u graag op wintersport? U vindt Portugal´s enige skigebied op 2000 meter hoogte in Torre, in het natuurpark Serra da Estrela. Ontdek het Portugese skigebied Serra da Estrela met 19 pistes. Naast skiërs ziet u ook veel snowboarders in actie!

Skigebied Serra da Estrela

Eigenlijk ligt het hoogste punt bij 1993 meter. Een torentje van 7 meter boven op de berg maakt de 2000 meter compleet en is daarmee het hoogste punt van het vasteland van Portugal. De bergtop is eenvoudig te bereiken via een verharde weg.

Dit vrij kleine skioord is relatief onbekend buiten Portugal. Het is vooral geliefd bij de Portugezen zelf. Met 4 skiliften en 19 pistes is Serra da Estrela een prima skigebied voor beginners en gevorderden. U hoeft niet lang te wachten bij de liften: meer tijd om te skiën en te snowboarden!

Skiën in Portugal

  • In totaal: 3 sleepliften en 1 stoeltjeslift (4-persoons).
  • U kunt hier materiaal huren en lessen volgen.
  • Er zijn 19 skipistes. Moeilijkheidsgraad: 2x groen, 4x blauw, 12x rood, 1x zwart.
  • Even uitrusten na het skiën? Er is een gezellig cafeetje onder aan de piste.
  • In het winterseizoen kunt u dagelijks, via de website en facebookpagina, zien hoeveel pistes en liften open zijn. Helaas wordt deze informatie alleen in het Portugees vermeld en niet in het Engels. U mag mij gerust vragen voor de vertaling.
  • Via een website heeft u toegang tot de beelden van een live webcam zodat u kunt spieken hoe het er ter plekke is.
  • Zolang de weersomstandigheden het toelaten en de toegangswegen veilig zijn, is dit skioord elke dag geopend van november tot april.
  • U kunt er ook skiën met Kerst, oud & nieuw, carnaval en Pasen.
  • Ze beschikken over sneeuwkanonnen om 120 tot 150 dagen per jaar sneeuwzekerheid te garanderen.

De bergtop is te bereiken via een verharde weg. Naast een restaurant, treft u hier ook winkeltjes met regionale producten, zoals de bekende schapenkaas Queijo da Serra, ham en likeuren. Bij binnenkomst krijgt u gelijk een stukje kaas en/of ham aangeboden om te proeven.

De Portugese schapenkaas Queijo da Serra heeft een beschermde oorsprongsbenaming om de kaas te beschermen tegen namaak.

Serra da Estrela is de grootste bergketen en tevens een beschermd natuurpark

Van de 13 natuurparken in Portugal, is natuurpark Serra da Estrela de grootste. Hier ontspringen drie rivieren: Mondego, Zêzere en Alva.

Tussen de grote granieten rotsblokken (met de meest vreemde vormen) zijn er meerdere bergmeren te ontdekken. De bekende rots met de naam ‘Cabeça da Velha’ doet denken aan het hoofd van een oude vrouw.

Overigens kunt u ten noorden van Serra da Estrela ook prehistorische rotstekeningen bezichtigen.

Conclusie

Skigebied Serra da Estrela ligt op 2000 meter hoogte, heeft 4 liften, 19 pistes en voldoende faciliteiten voor een geweldige wintersportvakantie in Portugal. Skiën in Portugal? Ja, doen!

We hebben voor u een reisroute uitgestippeld om het skigebied te bezoeken.

Vanuit Quinta da Palmeira – Country House Retreat & Spa is de ingang van het natuurpark Serra da Estrela binnen 30 minuten per auto te bereiken.

http://www.skiserradaestrela.com/

Open chat
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?