De SPA van Luso en Curia

In de directe omgeving van het majestueus bos van Buçaco vindt u de kuuroorden van Luso en Curia, het is dan ook een regio die alles heeft om het u naar uw zin te maken.

Aan de oostkant van de Serra do Buçaco, bevindt zich het kuuroord Termas do Luso, waarvan de bron het in Portugal meest verkochte mineraalwater produceert. Het kuuroord dateert uit de 19e eeuw, maar de therapeutische eigenschappen van het water waren een eeuw eerder al bekend. De originele gebouwen, samen met een nieuwe spa, maken van dit kuuroord een bevoorrecht wellnesscentrum.

Op ongeveer 15 km van Luso vindt u het kuuroord Termas da Curia met een evenzo uitgebreid aanbod op het gebied van gezondheid en ontspanning. Hier kunt u genieten van een sfeer uit de “Belle époque” die wordt opgeroepen door de gebouwen uit het begin van de 20ste eeuw. Naast de thermale kuurbaden zijn er ook veel gebouwen met veel charme, een aangelegd meer met een omtrek van ongeveer 1 km, een fitnessparcours en tennis- en golfbanen. Alles voor een gezonde levensstijl!

Naast het water, is deze streek die “Bairrada” wordt genoemd, ook bekend om haar wijnen en gastronomie. De bekendste specialiteit, gebraden speenvarken (leitão assado), trekt vele bezoekers aan die hiervoor speciaal naar deze streek komen. Hierbij drinkt u liefs een van de witte, rode of mousserende wijnen uit de regio. Om de Bairrada-wijnen beter te leren kennen, kunt u de lokale wijnmusea bezoeken, zoals het Museu do Vinho da Bairrada en het Aliança Underground Museum. U kunt ook de Rota da Bairrada (Bairrada wijnroute) volgen en de wijnen proeven in de wijnkelders van de diverse producenten.

Niet te missen

  • Water drinken aan de bronnen van Luso
  • een waterfiets huren op het meer van het Parque Termal van Curia
  • “Leitão assado” (speenvarken) proeven
  • een toast uitbrengen met een glas mousserende wijn uit Bairrada
  • Vale dos Fetos en Fonte Fria bezoeken
  • de wandelpaden van het bos Mata Nacional volgen

Vanuit Quinta da Palmeira – Country House Retreat & Spa zijn Luso en Curia binnen 50 tot maximaal 65 minuten per auto te bereiken.

http://www.termasdeportugal.pt/estanciastermais/termas-de-luso

 

 

Open chat
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?