Vakantie Portugal tips

Ga je op vakantie naar Portugal en heb je tips nodig om zeker te weten dat je de meest bijzondere bezienswaardigheden hebt gezien? Verreweg de meeste toeristen doen de grootste steden en regio’s in het land aan tijdens de vakantie. Hierbij staat Lissabon natuurlijk op de eerste plaats, maar ook Porto wordt ontzettend veel bezocht. Op de derde plaats vinden we de Algarve. Ga jij tijdens je vakantie in Portugal naar Lissabon, Porto of de Algarve? Dan geven wij je graag wat tips om je tijd op je bestemming nóg mooier te maken.

Tips voor je bezoek aan Lissabon

Gebouwd op de welbekende zeven heuvels ligt de hoofdstad van Portugal, Lissabon. Deze stad kent enkele unieke bezienswaardigheden die kenmerkend zijn voor de stad. De gele trammetjes hebben hier het imago dat de rode dubbeldekkers in London hebben. Je kunt diverse uitkijkpunten bezoeken om te genieten van een mooi uitzicht over diverse delen van de stad. Natuurlijk hebben wij enkele tips in het bijzonder als je naar Lissabon gaat. Wij kunnen je zeker aanraden eens een wandeling te maken door de oude volkswijk Alfama. Daarnaast mag je het bijzondere Castelo de São Jorge zeker niet missen. Is er nog tijd over? Dan zijn de monumenten in Belém vlakbij, en zeer de moeite waard!

Tips voor je bezoek aan Porto

Porto is een stad waar je je ogen uit blijft kijken. Deze stad komt steeds hoger op de verlanglijsten van vakantiegangers te staan, en dat is niet voor niets. De moderne stad staat vooral bekend op de oude huizen die in vrolijke kleuren zijn geschilderd. Daarnaast vind je er grote wijnkelders, een bruisend uitgaansleven, diverse karakteristieke ijzeren bruggen en prachtige historische gebouwen. Er zijn eindeloos veel boten, maar je kunt Porto ook zeker op een andere manier leren kennen. Stap eens in een elektrische tuktuk of maak gebruik van de kabelbaan. Onze unieke tips? Bezoek de de Torre dos Clérigos om de stad op unieke wijze te kunnen bewonderen, ga genieten van de kleurrijke taferelen in het beroemde treinstation São Bento en vergeet het Palácio da Bolsa niet.

Tips voor je bezoek aan de Algarve

Ga jij vakantie in Portugal vieren in de meest veelzijdige regio? Dan ga je naar de Algarve. Deze eeuwenoude regio heeft écht alles, van ongerepte stranden en authentieke dorpjes tot grote winkelketens en bruisende uitgaansgelegenheden. Wil je genieten van een middagje golfen, wandelen, surfen of mountainbiken? Hier kan het allemaal! De Algarve heeft rotsstranden die al meerdere malen zijn verkozen tot de mooiste stranden in Europa. Uiteraard geven wij je graag een paar tips mee voor als jij de vakantie in de Algarve in Portugal viert. Ga eens naar Praia da Rocha of geniet van de sfeer in de gezellige badplaats Armação de Pêra. Kennismaken met de gouden stranden en de steile kliffen? Dit doe je het best tussen Cabo de São Vicente bij Sagres en Faro.

Open chat
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?