Wandelen in de Serra do Açor, daarnaast kunt u ook fietsen, mountainbiken, kanoën en aquatics beoefenen

De prachtige natuur, de bochtige wegen, de ongereptheid kortom Centraal Portugal leent zich uitstekend voor deze activiteiten. Quinta da Palmeira is de ideale uitvalbasis om te wandelen en te fietsen.

Wandelen door natuurgebieden

Wandelen in centraal Portugal: bossen, bergen en rivieren. Vergezichten of juist door dichte bebossing lopen. Onderweg regelmatig een pauze om van alle mooie dingen te genieten of om een bezienswaardigheid te bekijken.

Er zijn diverse wandelingen mogelijk geschikt voor zowel de geoefende wandelaar als ook voor de recreant. Wandelingen zijn geschikt voor alle leeftijden. U kunt prachtige wandelingen maken in het natuurgebied bij de watervallen van Fraga da Pena. Ook een dorpswandeling door Piódão, het leistenendorp in de Serra do Açor, is een aanrader. Verder heeft de organisatie Aldeias do Xisto en Aldeias Hístoricas diverse wandelingen uitgezet in de directe omgeving.

Aqua Wandelen

Water-wandelen is recent in Portugal. Het is een wandeling, maar langs de rivierbedding. Om comfortabel van deze activiteit te genieten, kunnen we wetsuits en helmen voor u regelen. De activiteit gaat langs een spectaculaire omgeving, waar het mogelijk is om zeldzame soorten bomen te observeren, zoals de Portugese laurier (Prunus lusitanica), en ook riviervogels, zoals de Grey Heron, de White-throated Dipper of de River Kingfisher. Merkbaar is de aanwezigheid van otters en met een beetje geluk kunt u er een zien. De stilte en het directe contact met de natuur zijn de hoogtepunten van deze activiteit. Dit is een unieke ervaring in een prachtige rivier, de Ceira.

Fietsen en moutainbiken

De omgeving van Quinta da Palmeira leent zich er uitstekend voor om deze per fiets te verkennen. Houdt er wel rekening mee dat wij in de bergen gelegen zijn en dat de wegen daarom niet overal even plat zijn. We kunnen conventionele of elektrische fietsen voor uw huren (zowel per dag als meerdere dagen).

Kanoën & Kayakken & Suppen

Kanoën en zwemmen, als u dat graag doet, dan kunt u uw hart ophalen in dit deel van Portugal met zijn vele rivieren. De dichtstbijzijnde zijn de Rio Alva en de Rio de Mondego. De Portugezen hebben een relatie met de Rio Mondego, en is ideaal om te kanoën en zwemmen. Het is de enige rivier die  van begin tot eind door Portugal stroomt. Op de rivier kunt u tot de oude universiteitsstad Coimbra kano varen, maar het is raadzaam om pas te beginnen na de grote dam in Agueira. Tijdens het kanoën, een tocht van 40 km door de vallei van de Rio Mondego, zijn er aan weerszijde rotswanden. Deze worden afgewisseld met af en toe een klein strand of een grot. U ervaart de rust en stilte van de natuur tot u uitkomt in Coimbra met de drukte en gezelligheid van het stadsleven.

De tochten zijn geschikt voor alle moeilijkheidscategorieën. Wilt u op eigen gelegenheid kanoën of kajakken vraag ons naar de mogelijkheden. De organisaties leveren op verzoek en tegen een meerprijs ook een gids welke u dan kan begeleiden. Echter de tochten zijn dusdanig uitgezet en voorzien van veiligheidsposten onderweg dat u deze gerust alleen kunt ondernemen. Ook met (kleine) kinderen.

Uiteraard zijn de Rio Alva en de Rio do Mondego ook geschikt voor nog veel meer watersporten waaronder het populaire suppen!

 

http://www.transserrano.com/en/

Open chat
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?